Koopzondag

Waar komt het merk River Island vandaan?

Het alom bekende merk River Island komt oorspronkelijk uit Engeland. Gedurende de laatste jaren is het merk overgewaaid naar Nederland en heel veel andere landen. In Engeland zijn er 400 vestigingen, in het buitenland zelfs zo’n 600!

Vestigingen in Nederland:
Momenteel zijn er in Nederland een vijftal winkels van River Island; in Amsterdam, in Alkmaar, zelfs twee in Rotterdam en in Den Haag wordt momenteel een pand verbouwd wat moet gaan voldoen aan de hoge eisen die River Island stelt. Eind december 2014 opent River Island dus ook in de Hofstad een winkel die klinkt als een klok en waar alle kopers erg blij mee zullen zijn. Dit zal zeker niet de laatste te openen winkel in Nederland Zijn.
Verder zijn er een flink aantal winkels die kleding van River Island in hun assortiment hebben.

Vestiging in België :
Ook direct buiten Nederland is er een vestiging van River Island.
In België is sinds 2010 een winkel van River Island en wel in Antwerpen aan de beroemde Meir. Dus combineer een leuk weekendje Antwerpen met een bezoekje aan deze fijne winkel.

Trouw aan roots:
Hoewel er dus een heel groot aantal winkels van River Island buiten de UK zijn, blijft het merk zijn Engelse roots trouw. Dit is onder andere te merken aan het winkelpersoneel. Zij zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Engeland. Verder blijft de stijl altijd wat Engels aandoen. Het is soms te vergelijken met het vroegere merk Holly Hobby.

Wat maakt dit merk zo populair?
River Island kleding is populair omdat het merk zowel voor mannen, vrouwen en voor kinderen een uitgebreide collectie kleding heeft. Een collectie die bovendien goed betaalbaar is. Omdat het merk sinds een aantal jaren ook online te bestellen is, trekt het zo een nog breder publiek en is daardoor nog bekender en meer populair geworden.

Met welk kledingmerk kun je kleding van River Island te vergelijken?

Je kunt hierbij denken aan de de kleding van H&M, maar dan is de uitstraling iets gewaagder. Dit klinkt tegenstrijdig omdat het merk erg hangt aan zijn Engelse afkomst, maar toch is het assortiment iets hipper en meer trendy dan H&M.

Waar bestaat het assortiment van River Island uit?

Zoals gezegd heeft River Island vlotte, eigentijdse kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.
Maar niet alleen kleding is te koop. Het aantrekkelijke van dit merk is dat het van alle markten thuis is : complete outfits voor iedere gelegenheid zijn beschikbaar, inclusief schoenen, tassen, sieraden, jassen, ondergoed enz. Ook aan badkleding is gedacht.
Een speciale kledinglijn is er voor zwangere vrouwen, die met aparte kleding toch helemaal mee kunnen doen met de laatste mode. Uiteraard is er ook voor hen aan speciale lingerie gedacht. In een winkel kun u uw complete garderobe bij elkaar shoppen. Hierdoor kunt u veel kostbare tijd besparen.

Wat maakt River Islands nu zo apart?
Het merk staat ook bekend om zijn party outfits. Bekend zijn de feestjes, waarop men, omringd door bekende disc jockeys en hippe muziek feestkleding kan uitzoeken. Veel leuker dan dit kan winkelen haast niet zijn!
Ludieke acties doen het ook goed: een speciale actie werd bedacht voor een groep mensen die doorgaans niet echt goed bij kas is: Wat te denken van de actie waarbij 20% korting werd gegeven aan studenten, die om deze korting te krijgen alleen maar hun studentenpas moesten laten zien? Hier wordt iedere student toch vrolijk van?

Populair:
Al met al is het kledingmerk River Island razend populair en gezien bovenstaande punten niet verwonderlijk. neemt u eens een kijkje in een van de vele winkels of in de online shop en u zult merken dat hier niets te veel is gezegd.