Koopzondag

Online winkelen via Ali Express (China) is helemaal van nu. Het maakt niet uit of je nou zoekt naar een nieuwe camera, een paar nieuwe sneakers of een nieuwe bank, want het is allemaal verkrijgbaar via het internet. Er bestaan duizenden websites waarbij je een bestelling kunt plaatsen die je vaak al snel ontvangt. Zo ontvang je bij veel webshops je item al de volgende dag. Dit is een van de redenen waarom mensen niet meer de tijd nemen om naar een winkel te gaan. Waarom moeite doen als het ook gewoon makkelijk kan? Vaak betaal je maar een paar euro extra aan verzending. Die paar euro extra heb je wel over voor hoe veel tijd het je bespaart om thuis te blijven in plaats van op pad te gaan. Online shoppen is bovendien ook veel veiliger geworden dan het eerder was. De kans dat er iets gebeurt met je bankgegevens, is ontzettend klein. Je kunt vaak op veilige manieren betalen met bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Vrijwel iedereen betaalt met iDeal omdat dit de meest makkelijke manier is. Een acceptgiro ontvangen en achteraf betalen komt niet veel meer voor. Tegenwoordig moet er vaak vooraf worden betaald. Wanneer het item dan niet goed is en je het terugstuurt, krijg je het geld binnen een bepaalde tijd weer teruggestort.

Bestellen binnen Nederland
Het spreekt voor zich dat we meestal kiezen voor webshops die Nederlands zijn. Je hoeft op deze manier namelijk niet wekenlang te wachten op een pakketje, maar hebt hem vaak de volgende dag al in huis. Bovendien is het voor veel mensen lastig om te weten wanneer je wel en niet in het buitenland kunt bestellen, en of dat allemaal wel veilig is. In dat geval kun je prima bestellen bij Nederlandse webshops. Het komt echter wel veel voor dat producten zijn ingekocht in bijvoorbeeld China, en je deze ook gewoon zelf kunt bestellen uit China. Vaak kan je daar behoorlijk wat geld mee besparen.

Voor mensen die niet lang willen wachten en het geen probleem vinden om wat meer te betalen, is het bestellen bij Nederlandse webshops wel een aanrader. Ook wanneer je nog even snel iets nodig hebt, biedt het een goede uitkomst. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende Nederlandse webshops, en is de kans groot dat je prima kunt vinden wat je nodig hebt. Er zijn echter ook een paar goede redenen om spullen te bestellen uit het buitenland.

Bestellen uit China
We hebben allemaal wel eens gehoord van bijvoorbeeld eBay. Een andere bekende Chinese webwinkel is Ali Express. De website van Ali Express is onder andere in het Nederlands, en zo kun je al merken dat er veel Nederlanders zijn die ervoor kiezen om hier spulletjes te bestellen. Je gaat natuurlijk niet een grote bank bestellen vanuit China. De verzending zal dan zoveel kosten dat je waarschijnlijk veel goedkoper uit bent in Nederland. Er zijn echter wel een paar goede redenen om voortaan bepaalde producten te bestellen bij bijvoorbeeld Ali Express.

Allereerst is het gewoon echt veel goedkoper. Stel je voor dat je zoekt naar een leuk jurkje. In Nederland betaal je daarvoor bijvoorbeeld 40 euro. Bij Ali Express vind je jurkjes voor al vijf euro. Dat is dus eigenlijk bijna niets! Voor dat geld kun je veel meer jurkjes kopen dan hier in Nederland. Voor mensen die dus weinig te besteden hebben of mensen die gewoon lekker veel willen kopen, is Ali Express een goede oplossing. Je bespaart heel wat geld wanneer je regelmatig in plaats van in Nederland, bij Ali Express wat kleding koopt.

Als tweede vind je er andere dingen dan je in Nederland zult tegenkomen. De mode in China is natuurlijk niet hetzelfde als in Nederland. Ook andere producten vind je bij Ali Express die je in Nederland misschien niet snel zult tegenkomen. Je hebt niet alleen een groot assortiment aan allerlei producten, maar je bent wellicht ook wel uniek. Het is natuurlijk niet leuk wanneer half Nederland in hetzelfde shirt loopt als jij. Wanneer je dan dingen kunt kopen die bijna niemand anders heeft in Nederland, is dat toch zeker wel een pluspunt te noemen. Er staan bovendien ontzettend veel handige dingetjes op Ali Express die bepaalde dingen gewoon veel makkelijker maken!

Merken
Veel mensen kiezen voor het shoppen bij Ali Express omdat je er ook nepmerken kunt kopen. Denk aan schoenen waar het Niketeken opstaat. Het is dus ook erg handig voor mensen die het geld niet hebben voor de echte merken, maar een item wel heel mooi vinden. Wanneer je het verschil amper tot niet ziet, is het natuurlijk een goede optie om dan te kiezen voor een bestelling bij Ali Express. Er zijn vele zogenaamde merken verkrijgbaar. Denk aan Adidas, Nike, Puma, RayBan, Vans en ga zo maar door. Het hoeft tegenwoordig geen luxe meer te zijn om er leuk uit te zien. Sommige mensen vinden het maar niets om een item te dragen met een nepmerk. Echter zijn er genoeg mensen die het geld niet hebben voor het originele item, en wanneer je dat item zo mooi vindt, is het juist een goede oplossing!

Waar moet je op letten?
Het is belangrijk om het een en ander te weten wanneer je een bestelling plaatst bij Ali Express. Je bestelt natuurlijk vanuit het buitenland, en dan is de gang van zaken hoe dan ook anders dan wanneer je iets bestelt in Nederland. Allereerst moet je rekening houden met invoerrechten en btw. Je hoeft in ieder geval nergens bang voor te zijn als je een bestelling doet van minder dan 22 euro. Het gaat hierbij om 22 euro voor het item, en de verzendkosten mogen er dus nog overheen komen. Stel je voor dat je schoenen koopt voor 20 euro met verzendkosten van 10 euro. Geen probleem. Die komen gewoon het land in zonder dat je hierover nog een bepaald bedrag moet betalen. Wanneer je echter een item koopt voor meer dan 22 euro, loop je een risico dat je btw moet afdragen voor het gekozen item. Je betaalt dan nog eens 21% van het bedrag eroverheen. Dit komt voor wanneer je een bestelling plaatst van een product dat tussen de 22 en 150 euro kost. Het komt natuurlijk ook voor dat je voor meer dan 150 euro iets hebt gekocht. In dat geval loop je het risico dat je zowel btw als invoerrechten moet betalen. Het is dus niet zo verstandig om echt dure dingen te bestellen uit het buitenland. Het gaat hier overigens over producten die van buiten de EU komen. Als je dus bijvoorbeeld op Engelse websites iets koopt, krijg je niet te maken met dit soort kosten.

Dan is er nog een regel waar veel mensen lak aan hebben, maar waar je wel op afgerekend kunt worden. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, verkopen ze op Ali Express veel nepmerken. Het is niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun Nikes te bestellen op dit soort websites. Lekker goedkoop, maar toch die mooie schoenen hebben. Het is echter wel verboden om nepmerken ons land in te importeren. Als jouw pakketje minder dan 22 euro kost, zal het geen probleem worden. Pakketjes onder dat tarief zijn nou eenmaal de moeite niet waard voor de douane om open te maken. Wanneer je pakketje tussen de 22 en 150 euro kost, loop je dus kans dat hij open gemaakt wordt. Wanneer ze zien dat het om schoenen gaat die van een merk zijn dat niet echt is, heb je een probleem. Het is dus verboden om dit soort dingen ons land in te krijgen. Je krijgt in dat geval een brief thuisgestuurd waarin staat dat je hebt geprobeerd om een product van een nepmerk binnen te smokkelen. Ze zullen jouw product dan niet naar je toesturen maar ze zullen het product vernietigen. Erg zonde, maar wees gewaarschuwd dat je dus dit risico loopt wanneer je een product bestelt van een merk dat niet echt is.

Wanneer je te maken krijgt met de douane die zegt dat je bepaalde kosten moet betalen, mag je altijd bezwaar maken. Hoeveel zin dat heeft, is dan maar de vraag. De kans dat je dat geld niet hoeft te betalen, is namelijk klein. De douane zal niet zomaar een fout maken. Bezwaar maken wanneer je een product hebt van onder de 22 euro, kun je wel doen. Het is echter verspilde moeite om bezwaar te maken als je denkt dat de douane toch al wel gelijk heeft.

Er zijn dus een aantal punten om rekening mee te houden wanneer je iets wilt bestellen bij bijvoorbeeld Ali Express. Een product met nepmerk kun je dus bestellen, maar aangeraden is om dan te kiezen voor iets dat goedkoper is dan 22 euro. Je kunt de gok natuurlijk altijd wagen als je iets echt heel graag wilt. Verder kun je dus ook te maken krijgen met onverwachtse kosten. Dit hoor je door middel van een brief die je thuis ontvangt. Het pakketje wordt dan vaak bij de douane vastgehouden.

Populaire producten op Ali Express
Alsof het nog allemaal niet goedkoop genoeg is, kun je bij Ali Express nu ook nog genieten van dagelijkse deals. Denk aan deals waarbij je korting krijgt op een zonnebril, make-upkwasten of leuke schoenen. Wat opvallen is, is dat er ook nog ontzettend veel producten zijn die een hoog gehalte hebben qua handigheid. Denk aan een leuk leeslampje, elastiekjes die niet slecht zijn voor je haar en nog veel meer. Voor je het weet heb je allerlei leuke producten in je winkelmandje die je misschien niet echt nodig hebt, maar wel ontzettend handig zijn!

Er zijn veel producten die populair zijn. Een goed voorbeeld zijn de telefoonopladers die vrijwel niets kosten. Zo heb je al eentje voor misschien maximaal twee euro. In Nederland tel je al snel tien euro of meer neer voor een oplader. Vergeet niet dat je in Nederland wel garantie hebt. Iets terugsturen naar China kost veel geld en doe je natuurlijk niet zo snel. Echter kun je voor die paar euro altijd de gok wel wagen. Een ander item dat ontzettend veel gekozen wordt, is een telefoonhoesje. Ze zijn verkrijgbaar voor allerlei verschillende telefoons. Of je nou een leuk dier of een doorzichtig hoesje wilt, het kan allemaal.

Dan is er nog niet gesproken over de ontzettend populaire Nike Roshe Runs. Deze schoenen zijn dus niet origineel, maar lijken precies op de echte. In het straatbeeld komen ze ontzettend veel voorbij, en dat is niet zo gek. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar lopen ook nog eens comfortabel. Je kunt ze makkelijk een hele dag dragen zonder last te krijgen van je voeten. Je hebt al een paar nep Nikes voor ongeveer 20 euro. Koopje voor de mensen die de echte niet kunnen of willen betalen!

Make-up
Wat ook onder veel verkocht staat, is make-up. Echter moet je hier wel goed mee oppassen. De regels in China zijn anders dan in Nederland. In China worden veel meer ingrediënten getolereerd terwijl deze in Nederland verboden zijn. Bovendien worden de producten vrijwel altijd op dieren getest, en is het voor de dierenliefhebber dus geen aanrader om hier make-up te bestellen. Het is lastig om te weten wat er precies in een product zit, omdat dit er vaak in het Chinees opstaat, of er staat helemaal niets op. Eigenlijk heb je dus geen idee wat je op je gezicht smeert, en dat is toch behoorlijk eng. Wat blijkt uit onderzoek? Dat veel make-up dat nagemaakt is, allerlei ongezonde stoffen bevatten. Je kunt dus voor de zekerheid beter gaan voor make-up in Nederland. Dan ben je in ieder geval altijd veilig en hoef je niet bang te zijn voor wat je op je gezicht smeert.

Ali Express is dus een perfecte website om kleding, accessoires en van alles en nog wat te bestellen. De levering duurt wel een paar weken omdat het helemaal uit China moet komen, maar je betaalt niet veel en hebt hiervoor wel leuke producten. Het bestellen bij Alibaba Express is bovendien helemaal niet moeilijk.